Thaimassage-salonger se upp för falska 500-lappar!

Publicerad 2019/04/01 | Visningar: 6586

Vi vill starkt varna alla för en förekomst av falska 500-lappar som uppstått helt nyligen. Det tycks vara ett gäng bestående av 4 yngre män eller pojkar, som besöker thaimassage-salonger. Där betalar de med sina falska 500-lappar.

Falska 500 lappar –
Bild tagen från Swan Thaimassage

Det är ganska amatörmässigt gjort. Sedlarna har samma serienummer och är inte alla korrekt klippta. Med detta i åtanke kan det vara lämpligt att tala om hur man kan se om sedeln är äkta.

De nya sedlarna ska vara svåra att förfalska, vilket ju är en god nyhet.
De har en 3D-detalj i en remsa och ytan kommer att ändra färg när man vickar på sedeln. När du vickar på sedeln så ska en färgskimrande bild i högra hörnet ändra färg. Det finns ett säkerhetsband med tre små fönster som växlar motiv mellan ”kr” och en kungakrona. Håller man sedeln mot ljuset ska ett vattenmärke synas.

Dessutom finns det en säkerhetstråd, som vid genomlysning syns som en mörk linje. Valören bildas av en genomsikts bild tillsammans med ett mönster på baksidan. Slutligen finns det mikro- och minitexter som går att läsa under förstoring.

Bild tagen från Swan Thaimassage
Bild tagen från Swan Thaimassage

Bli inte lurad – det enklaste är att bara vicka på sedeln och se om den ändrar färg! Är du tveksam kan du kolla resten också.


Tags:
Kategori: Thaimassage nyhet

[Total: 7   Average: 4.1/5]

Lämna gärna kommentar

Copyright © 2019. All rights reserved.