Traditionell thailändsk massage behandling

Publicerad 2019/03/16 | Visningar: 1987

För att minimera smärta med biverkningar!
Smärtstillande läkemedel finns i alla former och storlekar.
Men alla delar två saker gemensamt: de hjälper till att ge en viss smärtlindring och de är inblandade i en rad biverkningar. Biverkningar från smärtstillande läkemedel är obehagliga och kan till och med väsentligt väga ner patientens livskvalitet. Forskning i alternativa behandlingar som traditionell thailändsk massage visar en potentiell alternativ väg till smärtlindring utan biverkningar.

Skippa smärtlindring
Läkemedelsbiverkningar är en signifikant begränsande faktor vid smärtlindring. En långsiktig studie efter patienter med kronisk smärta visar att biverkningar är avgörande. Faktum är att  hanteringen av biverkningar från smärtstillande läkemedel är viktigare eftersom de samma biverkningarna negativt påverkar patienternas uppfattning om smärta. I slutändan försöker smärthantering förbättra patient kvaliteten i livet, men om samma läkemedel ger upphov till biverkningar så obehagligt att uppfattningen av smärta inte förbättras, måste något i behandlingsplanen ändras.

Nyligen har terapi tekniker som traditionell thailändsk massage visat sig vara effektiva vektorer för smärtlindring i nivå med – och ibland bättre än över disk-fria läkemedel som ibuprofen. Varför är detta betydande? Till att börja med är fysisk terapi inte associerad med många negativa biverkningar. Det betyder att patienter med kronisk smärta med traditionell thailändsk massage för mindre smärtlindring kan potentiellt njuta av en högre livskvalitet än de som är beroende av en mängd smärtstillande läkemedel. Genom att leverera en mindre dos av smärtlindring utan att behöva uthärda en lista över biverkningar kan patienterna potentiellt självrapportera sig i mindre smärta än de som fortsätter med sin ursprungliga behandlingsregim.

Hur fungerar traditionell thailändsk massage?
Traditionell thailändsk massage klassificeras som en typ av mjuk-vävnad manipulation. Här stimulerar en utövare fysiskt delar av kroppen för att främja smärtlindring. Smärtlindring  är härledd genom att stimulera blodcirkulationen och nervändarna, vilket resulterar i reflexiva effekter som minskar muskelkontraktion och hårdhet. Det är en mekanism som skiljer sig från läkemedlets farmakologiska effekter. Mycket av fördelarna med traditionell thailändsk massage kommer från kompression. Genom att applicera tryck på muskelfibrer, ökar utövaren blodcirkulationen till massage området. Den förbättrade cirkulationen bidrar också till att ta bort toxiner från de drabbade områdena genom venöst blod. Tillsammans njuter patienterna av nedsatt muskelsvaghet och spänning samt förbättrad rörelse och flexibilitet.

Poängen?
När det gäller att behandla smärta vill patienter få de bästa behandlingsalternativen. Tyvärr fungerar inte alla smärthantering alternativ för alla. Vidare fungerar inte befintliga metoder för alla demografi. För att ytterligare komplicera saker, kommer läkemedel som minskar smärta ofta med en mängd biverkningar. Dessa biverkningar påverkar negativt patientens livskvalitet utöver den lättnad som läkemedlet ger. För vissa patienter kan traditionell thailändsk massage vara en effektiv alternativ form av smärtlindring. Måttlig smärtlindring med få associerade biverkningar.

Intresserad av att prova traditionell thailändsk massage för dig själv, vänner eller familj? Hitta närmaste salongen och boka på thaimassagegruppen.se
[Total: 1   Average: 4/5]

Lämna gärna kommentar

Copyright © 2019. All rights reserved.