Tre nya personer – går runt och rånar thaimassage salonger

Publicerad 2019/05/05 | Visningar: 8768

Göteborg – Tidigare har mannen lyckats att  ta mängder av kontanta pengar som ni ser på videon. Han har setts i senare fall med två andra kvinnor som har försökt råna ännu en annan salong.

Tjuv på video

Göteborg – Mannen som syns på videon har vid ett flertal tillfällen stulit pengar från thaimassagesalonger. I de flesta fall har han varit ensam och tagit tillfället i akt. Videon visar hur snabbt det här går!

På senare tid har mannen även synts med två kvinnor vid ett försök att råna en annan salong. Information har inkommit från en thaimassagesalong i Hisingsområdet, men
de har även synts i Hisings Backa i Göteborg.

Dela informationen

Vi vill framföra ett tack för den information vi fått, och samtidigt ta tillfället att dela denna information med alla ägare till thaimassagesalonger.
Var vaksamma!

Polisen har säkerligen kännedom om detta och gör vad de kan, men det skadar inte att vi och ni som läser detta inlägg delar det vidare.
Det är ett effektivt sätt att sprida kännedom om vad som sker, och förhoppningsvis förhindra att fler salonger blir bestulna

Tips för ökad säkerhet

Att förebygga brott är alltid bättre än att försöka göra något i efterhand. Vi ger nedan några enkla tips som du som ägare till en thaimassagesalong kan följa för att minska risken att just du råkar ut för det här:

Skriv ut bilderna på rånarna. Ni kan hitta dem på vår blogg.
Sätt upp dessa foton synligt vid ingången eller i fönstret.
Meningen är att de ska synas omedelbart innan man går in,
eller just som man kliver genom dörren.

Köp och sätt upp en skylt med texten ”Kameraövervakning” eller ”Kamerabevakas”. Precis som bilderna ska den här skylten sättas upp synligt, så att en eventuell tjuv tänker sig för innan denne gör något. Skyltarna kostar inte många kronor, och kan köpas lokalt eller på nätet. Här finns skyltar från 40 kr styck.

Dela det här inlägget med så många som möjligt. Ju fler som vet desto mindre möjligheter kommer tjuvarna att ha.

Om du är upptagen, så att du inte kan kontrollera ingången kan du överväga att stänga och låsa dörren tillfälligt. Om du tror att det kommer att få nya kunder att vända sig till andra salonger kan du sätta upp en trådlös ringklocka, med en lapp som ber kunden trycka på knappen. Det gör att du snabbt kan öppna för en ny kund, även om du är upptagen.

Kommer det någon som du inte känner igen, och som du ogillar, kan du vänligt meddela denne att du dessvärre är fullbokad, och att du väntar nästa kund med reservation när som helst.

Hindra spridning

Om vi inte skrämmer dem, och om vi inte är vaksamma kommer tjuvarnas beteende att spridas till deras bekantskapskrets. De kommer att säga att det finns enkla pengar utan risk hos thaimassagesalonger, varefter problemen bara kommer att öka!

Om ni råkar ut för något, ser något eller hör något ska ni kontakta oss033 200 144 eller på facebook eller skriva till oss

Inte första gången

För inte alltför lång tid sedan skrev vi om ett gäng ungdomar som besökte thaimassagesalonger för behandling, och som betalade med falska 500-lappar. Ni kan läsa inlägget här. Dela gärna även detta inlägg!

OBS! Inom kort kommer vi översätta inlägget även på thailändska och dela på sociala medier.


Tags:
Kategori: Thaimassage nyhet

[Total: 1   Average: 5/5]

Lämna gärna kommentar

Copyright © 2019. All rights reserved.